Choď na obsah Choď na menu
 


Nela Pocisková v otvorenom rozhovore

28. 3. 2015

Na Slovensku ste veľmi populárna, máte vypredané koncerty, hviezdite na televíznej obrazovke. Ako sa vám žije so slávou?

Neviem, či sláva je to správne slovo. Zdá sa mi to dosť silné, skôr by som to nazvala mediálne známa. Vnímam to tak, že na jednej strane môžem robiť, čo ma baví a zatiaľ sa tým dokážem aj uživiť. Na druhej strane je strata akéhokoľvek súkromia. Som veľmi citlivá, ešte sa musím naučiť negatívne stránky eliminovať.

 

Ste profesionálka, zažívate ešte pred vystúpením stresy alebo jednoducho prídete a v pokoji odohráte alebo odspievate?

Pred každým vystúpením si vždy poviem, prečo robím túto prácu? Zakaždým mám stres, nervy, je mi na vracanie, je mi zle, bolí ma brucho. Ale vždy vyjdem na javisko, odspievam alebo odohrám, predstavenie sa skončí a teším sa z toho. Keď spievam a vidím, že divák v treťom rade plače, tlieska alebo sa smeje, dojíma ma to a je to úžasné.

 

Viete prijať kritiku? Nie ste samoľúba?

Nemôžem sa páčiť každému, to je jasné. Komentáre na internete som prestala čítať, keď zomrel Paľo Demitra. Vtedy som si na jednom portáli prečítala prvé tri príspevky pod článkom a boli nechutné. Kritiku rozdeľujem na tú, ktorá mi niečo dáva a posúva ma ďalej. Napríklad aj moji rodičia sú veľmi kritickí. Ešte stále mám pred sebou milión roboty a mám sa kam posúvať. Potom je kritika, ktorej cieľom je mi ublížiť, rypnúť do mňa. Dosť to prežívam, je mi to vždy ľúto. Je to o tom, čo som spomínala, že som citlivá.

 

O šoubiznise sa hovorí, že keď v ňom chce niekto preraziť, musí mať široké lakte. Vy však nepôsobíte, že by ste boli tento typ. Myslíte si, že vám pomohol cestičku vo vašom biznise vyšliapať Ján Ďurovčík?

On je na jednej strane šťastie, ktoré sa mi v živote prihodilo. Ale myslím si, že sme tandem. Pomáha mi nájsť nejakú cestu a dáva mi príležitosti robiť to, čo robím. Na druhej strane si myslím, že keby to bol z mojej strany „prúser“, nebolo by to také úspešné a ľudia by sa na mňa pozerať nechodili. Otvoril mi dvere a som mu za to vďačná.

HOCI JE Nela Pocisková známa, keď nie je namaľovaná, na ulici ju ľudia nespoznávajú.

Ako ste dokázali spolu fungovať po tom, ako ste sa rozišli?

Normálne fungujeme ďalej. Samozrejme, bolo to ťažké. Vždy sme si hovorili, že sa budeme snažiť vzťah a prácu oddeliť, že čokoľvek sa medzi nami stane, tak pracovne ideme ďalej. Asi sme potrebovali chvíľku času spamätať sa z toho. Dokonca si myslím, že teraz sa nám veci riešia oveľa jednoduchšie a ľahšie. Našťastie ani jeden z nás nie je samoľúby.

 

Teraz chodíte s Filipom Tůmom. Prečo nechcete oficiálne priznať, že tvoríte pár?

(smiech) Je mi jedno, či si všetci myslia, že to tak je alebo nie je. Taká som, budem aj ostanem. Nemyslím si, že je moja povinnosť, aj keď chápem, že niektorých to zaujíma, hovoriť o tom, kde, s kým a ako trávim čas. Je to moje súkromie a moja vec.

 

Vždy sa na tomto názore zhodnete s partnermi? Je to niekedy aj tak, že oni by pokojne priznali farbu, ale vám sa do toho nechce?

Vôbec to neriešme. (smiech) Pýtam sa kvôli fotkám, ktoré dal Filip pred dvoma mesiacmi na Facebook. To, čo to spustilo, sme nečakali. Zažili sme krásny koncert a definitívne som sa zamilovala do Talianska. Tak sme sa chceli s kamarátmi podeliť o niečo pekné, čo sme zažili.

Nela prezradila, prečo nechcela priznať vzťah s Tůmom.

Ako vnímate Filipa ako speváka a herca?

Na to v pohode odpoviem, to sa netýka súkromia. Sem-tam som ho videla v Paneláku, ale vnímala som ho skôr ako operného speváka. Myslím si, že je veľmi komplexný umelec. Je to jeden z najkrajších hlasov – má krásnu farbu hlasu. Asi to z mojich úst bude znieť hlúpo, ale myslím si, že je talentovaný v mnohých smeroch. Hlavne je veľmi inteligentný, sčítaný, vtipný a veľmi dobrý človek. Je presne ten typ človeka, ktorého obdivujem, on jednoducho nerieši. Nič si nepripúšťa, to je podľa mňa veľký dar. Vie si užívať života a je neskutočne pozitívny.

ZDROJ: pluska.sk

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

ahoj

janko,29. 3. 2015 10:32

ahoj ninka ja som tvoj fanusik ako sa mas rad ta pozeravam burlive vine