Choď na obsah Choď na menu
 


Michal Bartánus

18. 3. 2015

Viete o ňom málo? ...alebo vôbec? Tak Vás trošku s ním zoznámime. Michal má 20 rokov, chodí na konzervatórium v BB a hlavne je členom skupiny Musitany Hope, v ktorej hrá na bicie. A musím povedať, že hrá na ne skvele! :)


1) Ako si sa dostal k hudbe?

MB: Ja som chodil na Základnú umeleckú školu na klavír, takže tam som sa nejakým spôsobom dostal k hudbe. Ale nikdy ma to nebavilo tak ako bicie. Asi som to mal zakomponované niekde v génoch že raz budem bubeník :D

2) Ako dlho na nich hráš? Kto ťa k tomu doviedol?

MB: K bicím ma doviedol asi môj brat. Nie takým spôsobom, že " poď sem, ideš sa učiť na bicie " a ja som išiel. Mne sa to zapáčilo úplnou náhodou. Keď som bol malý špunt (mal som asi 5 rokov), brat mával bicie v pivnici a tam zvykol hrávať. No a ja, zvedavý malý chlapec, som sa chodil pozerávať na to, ako cvičí a hrá. Niekedy som pri ňom presedel aj 2 hodiny :D. Vždy sa mi to páčilo, a tak som uprosil rodičov, nech mi kúpia moje prvé bicie, a tak jedného dňa sa mi splnil sen a ja som začal rozvíjať svoj hudobný talent. A snažím sa to robiť doteraz.
 

3) Si súčasťou kapely Martina Haricha - Musitany Hope... ako si sa k tej kapele dostal?

MB: My sme obaja s Martinom z Liptovského Mikuláša. Ja som v Mikuláši hudobne pôsobil už dlho a ešte prednedávnom som hrával v inej kapele. Takže ja som v Mikuláši mal aké také meno, takže medzi muzikantmi sme sa navzájom poznali. No a Maťo ma poznal, vedel o mne, ale nie osobne. No a keď sa stará kapela išla rozpadnúť, volal mi manažér Lacko, dohodol sa so mnou na stretku, prišiel som, pokecal, dohodol sa a tak som tu kde som :)

4) Zaujímal si sa o túto kapelu už pred tým, ako si tam nastúpil? Bol Martin Harich tvojim favoritom v ČSHS?

MB: Pravdu povediac televízor absolútne nesledujem, takže som nepozeral ani ČSHS. Ale vedel som, že tam je Martin, takže keď spieval nejakú zaujímavú pieseň, tak som si to aspoň na druhý deň alebo keď som mal čas pozrel na internete.

5) Ako si rozumieš s členmi s kapely?

MB: Veľmi dobre. Chlapci sú trošku iní, ako ich ľudia poznajú z pódia, ale naozaj ich mám rád.

6) Je ti príjemné, že ťa teraz ľudia viac spoznávajú aj na ulici, že sa chcú s tebou fotiť...? máš s tým nejakú zlú skúsenosť?

MB:  Je to príjemné, samozrejme. Len mne trošku vadí, keď sa okolo mňa zhlúkne priveľký dav dievčat a prenasledujú ma alebo každá chce niečo iné. Ale to sa stáva málokedy. Ale na ulici ani takto ma zatiaľ nezastavujú. Ešte nie som až taký známy :D No a áno, mám už s fanynkami zlú skúsenosť. Taká polnočná návšteva izby, kde sme s Vikim spali po koncerte, to bolo niečo :D

7) Prezradíš svojim fanynkám, či máš holku, alebo si voľný?

MB: Áno, momentálne mám priateľku, dokonca ju uvidíte aj v ďalšom videoklipe, Príbeh snov. Bola so mnou na natáčaní na zámku Ořechov, tak škoda nevyužiť. :D A tak som ju nahovoril na pár scénok. :)


Kapela Musitany Hope

 

Miško, ďakujem za rozhovor a prajem tebe a celej skupine Musitany Hope veľa úspechov!

Rozhovor sme zverejnili 20.2.2012

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.